Skolestart

Gode råd til skolestart 2021

Bliv klar til skolestart 2021. Lige om lidt starter landets børnehaveklasser og 1. klasser i skole. Spænding, usikkerhed og forventninger fylder den sidste del af sommerferien. Man ser en sidste gang på velkomstbrevet fra skolen for at få styr på den praktiske del, nyt tøj til skolestart er købt og lagt pænt i skabet, men… hvordan pakkes skoletasken?

Vi har samlet nogle gode råd til skolestart og vi hjælper med at kaste lys på en ellers stor jungle af fristende tilbud i blyanter, penalhus, skoletasker, m.m.

Udstyret som skolebarnet skal have med første dag og resten af skoleåret er meget vigtigt. Ikke kun fordi forældrene slipper for hele tiden at købe nye blyanter, men mest for at barnet ved sig trygt ved at der er styr på penalhus og skoletaske når der stiller krav og forventninger til det.

Startpakker til skolestart 2021 – se her: Skoletaske og penalhus til børn

 1.      Køb den helt rette skoletaske til skolestart 2021

  Mange børn higer efter en skoletaske med det nyeste Disneymotiv eller heltefigurer. Den voksne må her være varsomt. Mange af de såkaldte licenstasker lever ikke op til særlig mange kvalitetskrav og vil derfor i længden volde barnet besvær. Hvis ikke endda være slidt op efter kort tid.
  Køb altid en skoletaske af god kvalitet. Materialer og forarbejdning er vigtige, men brugervenlighed, vægt og stabilitet er ydermere vigtige faktorer i købet.

 2.      Køb et godt og overskueligt penalhus

  Til små skolestartere skal penalhuset være overskueligt, let tilgængeligt og praktisk. Blyanter, viskelæder, lineal og farveblyanter skal være let tilgængelige og ordnede. Børn på 7-8 år vil gerne overskueligheden og genkendeligheden. At blyanterne er på deres rette plads er noget som kan være vigtig for mange børn.
  Køb gerne penalhus med forskellige lag med forskellige fastspændte afdelinger. Gerne med elastikker e.l. så indholdet ikke flyver rundt i penalhuset.

 3.      Et let og praktisk penalhus til skolestart 2021

  Et penalhus er ikke kun et penalhus. Et penalhus tages ca. 20 gange op og ned af skoletasken i løbet af en almindelig skoledag. Det siger sig selv, at penalhuset gerne skal være let, så processen ikke bliver besværligt.
  Ved siden af at være let, må penalhuset være praktisk at bære rundt på. Naturfag, Kulturfag, Billedkunst, IT timer – kun for at nævne et par eksempler – kræver at barnet tager penalhuset med sig. Tit sammen med en mappe, et hæfte eller en bog. Ved et for tykt og klodset penalhus, vil barnet hurtigt føle ubehag og måske endda fravælge at tage penalhuset med. Resultatet bliver, at barnet ikke er undervisningsparat.

 4.      Penalhus skal indeholde

  Et godt penalhus til skolestart 2021 skal indeholde:

  •      3-4 blyanter
  •      stort plastik viskelæder
  •      blyantspidser
  •      lineal
  •      farveblyanter
  •      passer

Tit og ofte er 3-4 blyanter nok til skolestart. Blyanter er forbrugsgenstande, som hurtig bliver slidt ned, lånes væk eller mistes. Sørg altid for, at penalhuset indeholder blyanter.
Et viskelæder skal gerne være et plastik viskelæder, da disse er PVC fri og visker godt. For små viskelædere kan virke trættende i hænderne.

Sørg for en ordentlig blyantspidser. Gerne en blyantspidser med beholder, så barnet kan spidse blyanten på sin plads uden at blive forstyrret af at skulle gå op til skraldespanden.

Sørg for en god lineal. Gerne 15-16 cm i længde, da disse passer i alle penalhuse.
En vinkelmåler er stort set unødvendigt for små skolestartere. Vi har gode erfaringer med Flex linealer der kan bøjes uden at knække.

Sørg altid for rigelige farveblyanter i penalhuset.

 1.      Tuscher til skolestart 2021

  Mange skoler fraråder tuscher til små skolestartere! Børnenes finmotorik er simpelthen ikke udviklet til at tuscher bliver en succes. Børnene kan bedre tegne nøjagtigt med farveblyanter. Unge og voksne kan derimod med fordel have et penalhus med tuscher, da gode tuscher kan give flotte resultater.

  Find gode tuscher her: Tuscher til penalhus og skole

 2.      Spids blyanterne hjemmefra

  Sørg altid for spidsede blyanter og farveblyanter. Det forventes, at dit barn møder undervisningsparat i skole. Dertil hører et overskueligt og ordnet penalhus.

 3.      Køb kvalitet til skolestart 2021

  Køb altid farveblyanter, blyanter, skoletasker, viskelædere, linealer af kendte kvalitetsmærker. Billige skriveredskaber med mindre kvalitet giver en dårligere oplevelse for barnet.

Når dit barn er skoleklar i slutningen af sommerferien og du følger de ovenstående råd, så mener vi, at du er godt påklædt til at give en god grobund til skolestarten.

Du finder et stort udvalg af linealer, viskelædere, blyanter, farveblyanter, tuscher, skoletasker, blyantspidsere og meget mere på laerershoppen.dk.

Læs også: Her køber du de rigtige lærertasker – Klassisk lærer taske, rygsæk eller en trolley kuffert?